News

 

Super frozen tonijn ook succesvol geïntroduceerd bij Hanos Groningen

Afgelopen maandag heeft Culimer B.V. haar super frozen tonijn producten bij Hanos Groningen geïntroduceerd. Tijdens de open dag maakten diverse bezoekers kennis met de kwaliteit en voordelen van super frozen tonijn. Gezien de drukte bij de stand en de hoeveelheid enthousiaste reacties, mogen we spreken van een zeer succesvolle kennismaking.

Sinds 2010 verkopen de samenwerkende bedrijven Hanos en Jan van As super frozen tonijn van Culimer B.V. Afgelopen maandag vond er een open dag bij Hanos Groningen plaats, waar medewerkers van Culimer B.V. aanwezig waren om de bezoekers kennis te laten maken met het product. Tijdens een degustatie van tonijn carpaccio werden de bezoekers geïnformeerd over de combinatie van verantwoorde tonijnvangst met een verantwoorde, verse verwerkingstechniek, genaamd super frozen.  

Verse (super frozen) tonijn

Super frozen tonijn van Culimer B.V. is een vers, verantwoord en 100% natuurlijk product. Direct na vangst wordt de tonijn op een temperatuur van -60°C ingevoren. Op deze temperatuur vindt er geen bacterieel proces plaats en blijft de kwaliteit van de tonijn ultra vers tot het moment van ontdooien. De techniek is afkomstig uit Japan, waar super frozen tonijn zelfs op de Tsukiji Fish Market in Tokyo te koop is.

Culimer B.V. werkt samen met het Wereld Natuur Fonds (WWF) naar duurzame tonijn vangst door middel van het testen en invoeren van zogenaamde C-haken. Deze haken dragen bij aan vermindering van ongewenste bijvangst met ca. 80% en worden mede daardoor ‘schildpad-veilige haken’ genoemd.

Naast een ultra verse kwaliteit biedt super frozen tonijn meer voordelen. Vanwege de lange houdbaarheid van de producten wordt super frozen tonijn over zee getransporteerd, wat resulteert in een enorme reductie van CO2. En tot slot biedt super frozen tonijn chefs de mogelijkheid om just-in-time de juiste hoeveelheid tonijn op voorraad te hebben, wat leidt tot een afval reductie van ca. 20%.

Open dag Hanos Groningen Culimer Super frozen tonijn degustatie